Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Kesin Kayıt için:

Link: https://sembys.marmara.edu.tr/course/list?q=aile&lt=all

Eğitimin Amacı

Güz dönemi her zamanki gibi dört grup olarak planlanmaktadır. Dersler hafta sonu gruplarda 14 Eylül 2024'de başlayacak- 25 Ocak 2025'de tamamlanacaktır. Hafta içi gruplar da ise 16 Eylül 2024 başlayacak 24 Ocak 2025^'de tamamlanacaktır. Bu gruplara ön kaydınızı yaptırabilirsiniz. Kesin kayıtlar ise 29 Temmuz 2024 Pazartesi başlayacaktır. Güncel gelişmelerden haberdar olmak için MÜSEM Aile Danışmanlığı WhasApp grubuna katılabilirsiniz.

https://chat.whatsapp.com/Dp7a3HP3sJtI1msqNnQgo1

Hafta içi GÜNDÜZ grubu (ONLİNE): (Dersler pazartesi-salı-çarşamba ve perşembe günleri 09.00-13.00 arası işlenecek). Hafta içi AKŞAM grubu (ONLİNE): (Dersler pazartesi-salı-çarşamba ve perşembe günleri 18.00-22.00 arası işlenecek).Hafta sonu grubu (ONLİNE (Dersler Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-18.00 arası işlenecek). Hafta sonu grubu (YÜZYÜZE): (Dersler Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-18.00 arası GÖZTEPE KAMPÜSÜNDE işlenecek).

Önemli Not: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yönetmeliği gereği eğitime sadece belirtilen lisans programlarından mezun olanlar kayıt olabilir.

Burada yer alan bilgiler dışında sormak istediğiniz sorular için şu eposta adresine yazabilirsiniz: dummet@marmara.edu.tr

DERSLER: Aile Danışmanlığı İçin Psikoloji Tarihi ve Teorileri 40 saat; Aile Danışmanlığında Klasik ve Postmodern Kuramlar 70 saat; Aile Danışmanlığında Bilişsel Dav. Kuram Ve Uyg. 40 saat; Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Becerileri 30 saat; Aile Ve Evlilik Süreçleri 30 saat; Kültür, Maneviyat ve Eğitim Bağlamında Aile 30 saat; Aile Sağlık Ve Cinsellik 20 saat; Aile Danışmanlığı Süreci Ve Becerileri 40 saat; Uygulama 120 saat (60 saati saha uygulaması); Süpervizyon 30 saat. (Toplam=450 saat)

Uygulama dersleri uygulamaya dönük becerilerin ders esnasında canlandırma, tartışma, vaka analizi vb. gibi çeşitli yöntemlerle kazanımı şeklinde yürütülmektedir. Süpervizyon ise; katılımcının ders saatleri dışında bir vaka ile yapacağı görüşmelerin (Saha uygulaması) 30 saatlik süpervizyon dersinde sunumu ve tartışılması şeklinde yürütülmektedir.

Eğitim sonunda başarı kriteri: Eğitim sonunda görülen tüm dersleri kapsayan bir çoktan seçmeli sınav yapılmakta ve bu değerlendirmenin %50'sini kapsamaktadır. Süpervizyon paylaşımı %30, grup ödevi %20 olmak üzere bir değerlendirme yapılmaktadır.

Eğitimin İçeriği

T.C. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkında Yönetmelik ve 09/2012 tarihli Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde; katılımcıların aile danışmanlığının teorik çerçevesine hakim olmaları ve uygulama becerisi kazanmaları amaçlanmaktadır. Eğitim çerçevesinde; evlilik öncesi danışmanlık, çift danışmanlığı, aile içi ilişkiler, boşanma süreci ve sonrasına müdahale gibi aile danışmanlığı konularında teorik ve uygulamalı dersler sürdürülmekte ve süpervizyon ile eğitim tamamlanmaktadır. Eğitimi ve yapılan sınavı başarı ile tamamlayanlar “Aile Danışmanı” unvanı alarak yasaların kabul ettiği yetkileri hak etmektedirler. Alınan sertifika e-devletten sorgulanabilir ve indirilebilir özelliğe sahiptir.

Eğitimin Hedef Kitlesi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi alanlarından birinden en az dört yıllık lisans mezunu olanlar kayıt olabilirler. Aile danışmanlığı merkezi açmak ve/veya bu kurumlarda çalışmak isteyenler.

 

Eğitimin Önkoşulu

Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi alanlarından birinden mezun olanlar ön koşulsuz kayıt yaptırabilir.

Eğitimin Çıktısı

Bu sertifikaya sahip olanlar Türkiye'nin her yerinde Aile Danışmanlığı Merkezi açma ve /veya bu kurumlarda çalışma yetkisine sahip olacaklardır. T.C. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkında Yönetmelik ve 09/2012 tarihli Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik Uygulamaları Hakkındaki Genelgesi'ne uygundur.

Eğitimin Süresi

450 Saat. (300 Saat teorik 120 saat uygulama, 30 saat Süpervizyon. PROGRAMA %70 DEVAM ZORUNLULUĞU BULUNMAKTADIR.

Eğitmen(ler)i


Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 16.07.2024 12:06:59 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM