Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Uygulamalı Eğitim

Kök Uygulamalı WEB_Çalışma Yüzeyi 1.jpg (281 KB)

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için:

Kök hücre alanında klinik çalışmalar ve temel bilim araştırmaları yapan kişilerin kök hücre ve rejeneratif tıp konusunda teorik bilgilerini güncel literatür ile arttırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, Eğitim süresince verilecek olan laboratuar pratik atölyesi ile kök hücre izolasyonu, farklılaştırması ve deneysel yaklaşımlar üzerine bilgilere sahip olunacaktır.

Eğitimin İçeriği

Kök hücre ve rejeneratif tıp konusunda temel literatür bilgileri verilecektir. Laboratuvardan kliniğe kök hücre uygulamaları üzerine bilgiler verilecektir.

Kök hücrelerin laboratuvar koşullarında farklı dokulardan izolasyonları için pratik çalışmalar yapılacaktır.

Proje yazma konusunda katılımcıların bilgilendirilmesi yapılacaktır.

Tıp, diş hekimliği, veterinerlik fakültesi, biyoloji, moleküler biyoloji gibi tıp ve sağlık alanında çalışan katılımcılar.

Eğitimin Önkoşulu

yok

Eğitim sonunda katılımcılar kök hücre ve rejeneratif tıp alnında temel bilgiye sahip olacaklardır.

Tüm katılımcılar laboratuvar koşulunda kök hücre üretimi ve uygulama alanları hakkında bilgi sahibi olacaktır.

Katılımcılar proje yazma konusu hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

15 saat

Eğitmen(ler)i

Prof. Dr. Tunç AKKOÇ

Dr. Öğr. Üyesi Burak AKSU

Ayrıntılı bilgi için
tuncakkoc@marmara.edu.tr

tuncakkoc.jpg (34 KB)

Prof. Dr. Tunç Akkoç doktora eğitimini Marmara Ünivesitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında yapmıştır. 2009 yılından beri kök hücre alanında çalışmalar yapmaktadır. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği’nin kurucu üyesi ve dönem başkanıdır. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kök Hücre Araştırma Grubu üyesidir.

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 27.06.2024 14:38:21 tarihinde güncellenmiştir.