Bilimsel Araştırma Nedir ve Nasıl Planlanır Eğitim Programı

K - ARDEB2.jpg (97 KB)

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Merkezimiz işbirliği ile düzenlenen Bilimsel Araştırma Nedir ve Nasıl Planlanır Eğitim Programı ile Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz, sağlıkla ilgili alanlardaki genç öğretim üyeleri ve uzmanlarına araştırma tipleri ve araştırma planlaması hakkında bilgi vererek, kurumsal araştırma becerilerinin artırılmasını ve araştırma kapasitesinin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Paralelinde multi-disipliner araştırmalar için akademik ortam oluşturulması da amaçlanmaktadır. Katılım kontenjanı, beşi öğrenci olmak üzere 40 kişi ile sınırlandırılmıştır. 21 saatlik program sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

Öğrenim Hedefleri

Bu kurs sonunda katılımcılar;

• Araştırma alt tiplerini sayabilecek,
  • Araştırma amacı belirleyebilecek ve bu amaca uygun araştırma tipini seçebilecek,
  • Etik kurul başvurusu hazırlayabilecek,
  • BAPKO’ya araştırma projesi hazırlayabilecek, ilgili prosedürleri yerine getirme becerisi elde edecek,
  • TUBİTAK vb. araştırma projelerini hazırlayıp iletebilecek,
  • Araştırma sonuçlarının analizini, yorumlanmasını ve sunumunu yapabileceklerdir.

Hedef Kitle

• Sağlıkla ilgili bir fakültede okuyan ve/veya eğitimini tamamlamış kişiler,
  • Sağlıkla ilgili bir alanda çalışan genç öğretim üyeleri ve uzmanları.

Program Koordinatörü

Prof. Dr. Filiz Onat

Program Tarihleri
(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.)

19-20-21 Mart 2020 tarih aralığı ertelenmiştir. Takvim gelişmeler neticesinde güncellenecektir.
(Perşembe saat 13:30-17:30 / Cuma ve Cumartesi saat 09:30-17:30)

Program Yeri

Marmara Üniversitesi Başıbüyük Tıp Fakültesi Konferans Salonu

Ders Programı için tıklayınız

Önkayıt ve ayrıntılı bilgi için

Hülya Sığrılı (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Destek Birimi)

tip.ardeb@marmara.edu.tr

Twitter: @ARDEB_MUTF
Facebook: fb.me/mutfardeb

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 26.02.2024 15:33:06 tarihinde güncellenmiştir.