Veteriner Hekimliğinde Kök Hücre Ve Hücresel Tedaviler

Veterinerlik web_Çalışma Yüzeyi 1.jpg (215 KB)

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için:

https://sembys.marmara.edu.tr/course/list?q=veteriner%20hek

Eğitimin Amacı

Veteriner Hekimliğinde Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler programı 15 saatlik teorik eğitimi içermektedir. Programın amacı, kök hücre hakkında temel teorik bilgilerin verilmesi, veteriner hekimliğinde hücresel tedavi yaklaşımında kök hücrenin rolü ve hücresel immünoterapi üzerinde literature dayalı güncel bilimsel yaklaşımların paylaşılmasını içermektedir. Ayrıca, Dünyada ve Türkiye’de yapılan ve yürümekte olan çalışmaların literatürden araştırılması ve tartışılmasını, hücrelerin üretim koşullarının teorik bilgisini ve hastalıklara göre yönlendirilmiş kök hücrelerin kullanım alanlarını da içermektedir. Kök hücrelerin klinikte uygulanması ile ilgili olarak etik unsurların incelenmesi de programın hedefleri arasında yer almaktadır. Temel Kök Hücre Kavramı. Kök hücre alt grupları, izolasyon, karakterizasyon ve farklılaşma teknikleri, kök hücrelerin migrasyon özellikleri, immünregülasyondaki rolleri, etik ve hukuki unsurlar, kök hücreleri veteriner hekimliğinde klinik alanındaki yaygın hastalıklardaki kullanımlarını içermektedir.

Eğitimin Hedef Kitlesi

Veteriner Hekimler ve Veteriner Hekimliği Fakültesi Öğrencileri

Eğitimin Çıktısı

Veteriner Hekimliğinde Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler programını tamamlayan veteriner hekimler, kök hücre hakkında temel teorik bilgiye, veterinerlik alanındaki hastalıklarıda kök hücre uygulamaları hakkında bilimsel literatür bilgisine, kök hücre üretim süreçleri ve klinik uygulama açısından hastalığa özel yönlendirilmiş kök hücre hakkında geniş bilgiye sahip olacaklardır.

Eğitimin Süresi

5 hafta Cumartesi günleri 09:00-12:00 arası

Eğitmen(ler)i

 

Prof. Dr. Tunç AKKOÇ

Doç. Dr. Betül YILMAZ

Dr. Öğr. Gör. Mehmet Burak AKSU

Ayrıntılı bilgi için
tuncakkoc@marmara.edu.tr

tuncakkoc.jpg (34 KB)

Prof. Dr. Tunç Akkoç doktora eğitimini Marmara Ünivesitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında yapmıştır. 2009 yılından beri kök hücre alanında çalışmalar yapmaktadır. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği’nin kurucu üyesi ve dönem başkanıdır. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kök Hücre Araştırma Grubu üyesidir.

 

 

 

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 26.06.2024 11:56:13 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM