Diş Hekimliğinde Kök Hücre Eğitimi

Diş H Web_Çalışma Yüzeyi 1.jpg (65 KB)

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için:

Bu eğitim, diş hekimliği sahasında yer alan kök hücre ve rejeneratif tıp konularına yönelik temel bilgilerin paylaşılmasını amaçlamaktadır. Katılımcılara, diş hekimliği tedavilerinde kullanılan kök hücre ve eksozom tabanlı çalışmaları, klinik örnekler ve literatür değerlendirmeleri eşliğinde sunarak, bu alanlardaki güncel gelişmelere dair bilgi ve farkındalık kazandırmayı hedeflemektedir. Bu eğitime, diş hekimleri, diş hekimliği öğrencileri, diş teknikerleri ve kök hücre ve rejeneratif tıp üzerine akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar gibi geniş bir katılımcı yelpazesi beklenmektedir.

Eğitimin İçeriği

Bu eğitim, katılımcılara kök hücre ve rejeneratif tıp alanlarına dair kapsamlı bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Eğitimin içeriği aşağıdaki temel başlıklardan oluşacaktır:

1. Temel Kök Hücre Kavramı ve Kök Hücre Tipleri:
    • Kök hücrelerin tanımı ve özellikleri
    • Farklı kök hücre tiplerinin sınıflandırılması
  2. Kök Hücrelerin Klinik Uygulama Alanları:
    • Farklı medikal alanlarda kök hücre kullanımı ve tedavi potansiyeli
  3. Temporomandibular Eklem Hastalıklarında Kök Hücre Tedavileri:
    • Temporomandibular eklem hastalıklarının kök hücre tabanlı tedavi seçenekleri
  4. Diş Dokularının Kök Hücrelerle Rejenerasyonu:
    • Farklı diş dokularının kök hücrelerle yeniden oluşturulması
    • Diş hekimliği uygulamalarında kök hücrelerin rolü
  5. Kök Hücre Dondurma Teknikleri ve Kök Hücre Bankacılığı:
    • Kök hücrelerin uzun süreli saklanması ve dondurulması
    • Kök hücre bankalarının önemi ve kullanımı
  6. Konak Hücre Genotipleme:
    • Konak hücrelerin genetik analizi ve karakterizasyonu
    • Kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarının potansiyeli
  7. Kök Hücreler ve Biyomühendislik:
    • Kök hücrelerin biyomühendislik uygulamaları
    • Doku mühendisliği ve kök hücre tabanlı yeniden yapılandırma

Bu eğitim, hem teorik bilgileri sunarak katılımcılara güçlü bir temel sağlamayı hem de bu konuların klinik uygulamalarını somut örneklerle aktararak bilgi birikimini genişletmeyi amaçlamaktadır.

Bu eğitim, diş hekimleri, diş hekimliği öğrencileri, diş teknikerleri ve kök hücre ve rejeneratif tıp alanlarında akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar gibi geniş bir katılımcı kitlesini hedeflemektedir. Bu farklı uzmanlık alanlarından gelen katılımcılar, kök hücre ve rejeneratif tıp konularında temel bilgileri edinmek ve bu alanlardaki güncel gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla eğitimden faydalanabilirler. Eğitim, katılımcıların hem teorik hem de klinik uygulama konularında bilgi birikimini genişletmelerini ve ilgili alanlarda daha etkili çalışmalar yapabilmelerini desteklemeyi hedeflemektedir.

Eğitimin Önkoşulu

Yoktur.

Bu eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, diş hekimliği alanında kök hücre ve rejeneratif tıp konularına dair sağlam bir teorik temel kazanacaklardır. Aynı zamanda, diş hekimliği tedavilerinde kullanılan kök hücre ve eksozom temelli çalışmaları, klinik örnekler ve literatür değerlendirmeleri ile inceleyerek, bu alanlardaki güncel ve etkili uygulamaları anlayabilecekler. Eğitim, katılımcılara farklı kök hücre tiplerini tanıma, kök hücrelerin diş dokularının rejenerasyonunda rolünü anlama, kök hücre dondurma teknikleri ve kök hücre bankacılığı gibi önemli konularda bilgi sahibi olma fırsatı sunacaktır. Ayrıca, temporo-mandibular eklem hastalıkları ve konak hücre genotipleme gibi özel konuları da kapsayarak, katılımcıları bu alanlarda güncel araştırmalar ve uygulamalar hakkında bilgilendirecektir. Bu eğitim, diş hekimleri, diş hekimliği öğrencileri, diş teknikerleri ve kök hücre ve rejeneratif tıp üzerine akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar için kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.

8 saat

Eğitmen(ler)i

Prof. Dr. Tunç AKKOÇ

Prof. Dr. Korkut ULUCAN

Dr. Öğr. Gör. Beste TACAL ASLAN

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 08.07.2024 10:30:26 tarihinde güncellenmiştir.