Eğitimin Amacı
Eğitimin amacı; doğrudan kesikli veya filament esaslı liflerden çeşitli mekanik, kimyasal ve ısıl yöntemlerle üretilen, teknik tekstil sektöründe tek kullanımlık ve uzun süreli kullanım alanlarda kullanılan dokunmamış kumaşların tanımı, üretimi, pazarı, hammaddeleri, kullanım alanları, üretilen kumaş ve özellikleri hakkında bilgi vermektir.
Eğitimin İçeriği
Dokunmamış kumaşların tanımı; Dokunmamış kumaşların dokuma ve örme kumaşlardan üstün ve zayıf yönleri, dokunmamış kumaşların sınıflandırılması, dokunmamış kumaşların pazar durumu, dokunmamış kumaşların üretimi, elyaftan doku oluşturma yöntemleri, mekanik, kimyasal ve ısıl doku bağlama metodları, dokunmamış kumaşların kullanım alanları, dokunmamış kumaşların analizi, dokunmamış kumaşlara uygulanan testler, makine başında uygulamalı iğnelenmiş kumaş üretimi, tarak makinesi çalışma sistemi, çapraz serme sistemi tanıtımı, iğneleme makinelerinin çalışma prensipleri, fırın ve kalender silindirleri çalışma sistemi.
Eğitimin Hedef Kitlesi
Eğitimin hedef kitlesi işletmelerin üretim, pazarlama, satış, araştırma geliştirme (ar-ge) birimlerinde görev yapan mühendisler, teknik öğretmenler, teknikerler, uzmanlar, teknik tekstil sektörüne ilgi duyan akademisyenler, teknik tekstil sektörü hakkında bilgi almak ve bu sektöre yatırım yapmak isteyen iş adamları, bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler ve yeni mezunlar.
Eğitimin Önkoşulu
Eğitim için herhangi bir ön koşul aranmamaktadır.
Eğitimin Çıktısı
Seminer Notu verilecektir.
Eğitimin Süresi
Eğitimin Süresi 1 gündür. toplam 8 saattir. 09:00-13:00; Doç.Dr.Mustafa Sabri Özen 13:00-14:00 Öğle Yemek Arası 14:00-16:00 İzzet Şeyhoğlu Konuşma 16:00-17:00 Makine Başında Üretim
Eğitmen(ler)i
Doç.Dr.Mustafa Sabri Özen, T.C.Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi; Sayın İzzet Şeyhoğlu, Bizzet Makine Ticaret Limited Şirketi
Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 20.07.2023 14:33:45 tarihinde güncellenmiştir.