Robotik Kodlama Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı

Robotik Kodlama Eğiticinin Eğitimi

Bu eğitim ile Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre robotik kodlama eğitiminin nasıl verilmesi gerektiği eğiticilere anlatılacaktır. Anaokulundan üniversiteye kadar her yaşa uygun MRT STEAM robotlarıyla tanışacak olan ve derslerde materyallerini geliştirecek olan kursiyer eğiticilerimiz geleceğin dili olan robotik kodlamayı öğreneceklerdir. 64 saatlik Eğitici Eğitimi sonunda kursiyer eğiticilerimiz temel  robotik kodlama becerilerine sahip olacaklardır. Ayrıca kursiyer eğiticilerin kişisel ve teknolojik gelişimine katkı sağlayacak olan yeni nesil materyal geliştirme eğitimleri de bu kurs kapsamında verilecektir. Kurs sonunda Eğitimde başarılı olan katılımcılara Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Robotik Kodlama Eğiticinin Eğitimi Sertifikası verilecektir.

Program Çıktısı
Bu program, katılımcıların robotik kodlama eğitimi verebilmeleri için gerekli olan 64 saatlik eğitici sertifikasını sağlar.

Program Önkoşulu
Fakülte mezunu veya Fakültelerin mezuniyet aşamasında olan son sınıf öğrencisi olmak.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası ve Teknik Bilimler MYO.

Program Dönemleri
1.DÖNEM [KIŞ DÖNEMİ]              (OCAK/ŞUBAT/MART aylarında açılabilir)

2.DÖNEM [BAHAR] DÖNEMİ]       (NİSAN/MAYIS/HAZİRAN aylarında açılabilir)

3.DÖNEM [YAZ] DÖNEMİ]            (TEMMUZ/AĞUSTOS/EYLÜL aylarında açılabilir)

4.DÖNEM [GÜZ] DÖNEMİ]           (EKİM/KASIM/ARALIK aylarında açılabilir)

Temel eğitim, 64 saattir

Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Hafta içi mesai sonrası akşam olan teorik dersler uzaktan öğretim yöntemiyle işlenebilir. Robotik kodlama dersi  ve Robotik yapım atölyesi dersleri yüz yüze işlenecektir.

Katılım Belgelerinin Dağıtımı

1·) Belgeler, Göztepe'de bulunan kayıt ofisimizde ilgili eğitimin bitiş tarihini takip eden dördüncü iş gününde katılımcıların bizzat kendilerine imza karşılığı dağıtılacaktır.
2·) Belgelerini kendileri almaya gelemeyecek katılımcıların belgelerini alabilmeleri için noterden üçüncü kişiler adına vekaletname düzenlemeleri gerekmektedir.
3·) Ancak birinci dereceden akrabalar (anne, baba, eş, kardeş ya da çocuk) katılımcının düzenleyeceği vekaletname dilekçesine ekleyeceği nüfus cüzdanı fotokopisi ile katılımcıların belgelerini alabilir.

2022 yılı KIŞ DÖNEMİ Program Ücreti

2500TL (KDV Dahil)

İndirimler

• Şehit ve gazi ailesi ve çocuklarına yüzde 30
    · Marmara Üniversitesi öğrencilerine yüzde 30
    · Marmara Üniversitesi personeli, eş ve çocuklarına yüzde 30
    · Marmara Üniversitesi emekli personel, eş ve çocuklarına yüzde 20
    · Marmara Üniversitesi mezunlarına yüzde 20
    · Kamu personeline yüzde 15
    · Marmara Üniversitesi öğrencileri dışındaki tüm öğrencilere yüzde 10
    · Marmara Üniversitesi mezun eş ve çocuklarına yüzde 10
    · İkinci program/branş veya kardeşlere yüzde 10
    · Engellilere yüzde 10
    · On kişiden oluşan toplu başvurularda yüzde 10
    · Beş kişiden oluşan toplu başvurularda yüzde 5 oranında indirim uygulanmaktadır.

İndirimler, belirlenen kontenjana bağlı kalarak sadece bir indirim maddesinden yararlanacak şekilde uygulanır.

Program Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Serkan AYDIN (Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı)

Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Üyesi

1980 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitiminde  lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 12 yıl Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yaptı. 2011 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Elektronik ve Otomasyon Bölümünde ders vermeye başladı.  Küresel seyrüsefer uydu sistemleri, bilişim ağları, gömülü sistemler, mesleki teknik eğitim, BİTEKMÜSEM (STEAM) çalışma alanlarıdır. Evli ve bir kız ile bir erkek çocuğuna sahiptir.

Program Eğitmenleri

Dr. Öğr. Üyesi Serkan AYDIN-Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Üyesi

Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı

Dr.Öğr. Üyesi Ali SARIKAŞ- Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi- Roboitk Kodlama Dersi

Arş.Gör. Emre ÇANAYAZ- Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı-Robot Yapım Atölyesi Dersi

Ders Programları

2.jpg (101 KB)

ee.jpg (114 KB)

ee2.jpg (94 KB)

Foto Rob Egit 3.jpg (2.15 MB)

Rob_Temel04.jpg (1.91 MB)

RobEgit 4-40.jpg (274 KB)

Robotik5v2.jpg (15.29 MB)

Temel2.jpg (1.63 MB)

Temel3.jpg (2.08 MB)

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 30.03.2022 12:22:34 tarihinde güncellenmiştir.