Genel Almanca Eğitim Programı

TK_Dil_Almanca.jpg (724 KB)

Kayıt ve Bilgi İçin:  

https://sembys.marmara.edu.tr/course/list?q=almanca&lt=active

Eğitimin Amacı

Almanca dil eğitim programlarımızın içeriği “Avrupa Ortak Dil Kriterleri” (AODK) çerçevesinde alanında uzman akademik kadromuz tarafından hazırlanıp, dersler üniversitemizin yetkin ve deneyimli öğretim elemanları tarafından dil öğretimi için gerekli tüm teknik donanımlara sahip sınıflarda verilmektedir. Öğrenci merkezli ve modern yöntemlerle işlenen derslerde dört dil yetinizin (Okuma-Anlama; Dinleme-Anlama; Yazılı-Anlatım; Sözlü Anlatım) geliştirilmesi hedeflenmektedir. Eğitim programlarına katılan öğrencilerin bireysel gelişimleri takip edilerek bu konuda geri bildirim yapılmakta, ihtiyaç duyulması halinde bireysel çalışmaları destekleyici ek kaynaklar sunulmaktadır.

Eğitimin Hedef Kitlesi

Lise (3-4), üniversite öğrencileri ve yetişkinler.

Eğitimin Süresi

68 saat

Eğitimin Önkoşulu

A1.1 Başlangıç seviyesi kaydı için zorunlu belge bulunmamaktadır. İleri seviyelerde ise yapılan seviye tespit sınavının belirlediği programa, en fazla 6 ay öncesinde başarılı olarak bir üst kura geçmeye hak kazanan kursiyerlerimiz veya Goethe Enstitüsü’nden başarılı olarak bitirdikleri seviyenin belgesi ile bir üst programına katılmak isteyen kursiyer adayları kurs bitiş tarihleri 6 ayı geçmemiş olma şartıyla devam eden programlara kayıt olabilirler.

Sınavlar ve Sertifikalar

Her kurda genel değerlendirme amaçlı ve gerek görüldüğü takdirde 1 ara sınav, kursun son gününde ise zorunlu ve yüz yüze 1 bitirme sınavı yapılır. Bir sonraki kura devam edebilmek için bitirme sınavı başarı notunun en az 60 olması gerekmektedir.

Başarı durumunda Marmara Üniversitesi tarafından ulaşılan seviyeyi belirtir “sertifika”, başarılı olunamaması durumunda ve ilgili seviye tamamlanmadığı takdirde alınan toplam ders saatini belirtir “eğitim programı katılım belgesi” verilir. Öğrencilerimiz, seviye tamamlayan kurlar sonrasında Goethe Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen sınavlarına ücret karşılığında girebilir ve Goethe Sertifikası elde edebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz, B2 seviyesini başarı ile bitirdikten sonra lisanslı sınav merkezi olan Yabancı Diller Yüksekokulu TestDaF sınav merkezinde ücret karşılığında sınava girebilir ve sınırsız süreli uluslararası geçerliliği olan TestDaF belgesini elde edebilirler.

AODK Seviyesi*

Program Seviyesi

Program Süresi

Hazırladığı Sınavlar

Ders Kitabı

Üniteler

A1

A 1.1

2 x 68 = 136 ders saati

Goethe-Zertifikat A1

Netzwerk Neu A1

1-6

A 1.2

7-12

A2

A 2.1

2 x 68 = 136 ders saati

Goethe-Zertifikat A2

Netzwerk Neu A2

1-6

A 2.2

7-12

B1

B 1.1

3 x 68 = 204 ders saati

Goethe-Zertifikat B1

Netzwerk Neu B1

1-6

B 1.2

7-12

B 1.3

Aspekte B1+

1-5

B2

B 2.1

3 x 68 = 204 ders saati

Goethe-Zertifikat B2

TestDaF

6-10

B 2.2

Aspekte B2

1-5

B 2.3

6-10

Talep edilmesi durumunda C1 ve C2 seviyelerinde de program açılmaktadır. Her ders 50 dakikadır.

AODK= Avrupa Ortak Dil Kriterleri*

 

 

 

Kurslarımıza katılmak isteyen adayların sembys.marmara.edu.tr adresimizden giriş yaparak üyelik oluşturmaları ve online Almanca seviye tespit sınavına girmeleri beklenmektedir. Üyelik oluşturan kursiyer adaylarına açılan kayıtlarla ilgili düzenli olarak bilgilendirme maili gidecektir.

 

Sınırlı dil kullanımı

 

A1

Somut ihtiyaçları karşılamaya yönelik, çok sık kullanılan ifade şekillerini ve basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilir. Kendisini ve başkalarını tanıtabilir, başka kişilere kişisel sorular yöneltebilir ve bu tür sorulara karşılık verebilir (nerede oturdukları, kimleri tanıdıkları, nelerden hoşlandıkları vb.). Karşısındakiler yavaş ve anlaşılır konuşur ve yardımcı olurlarsa, onlarla basit şekilde anlaşabilir.

 

A2

Dolaysız anlatımlarda cümleleri ve sıkça kullanılan deyimleri anlayabilir. (kişinin kendisi, ailesi, alışveriş, iş ve yakın çevresi ile ilgili bilgiler vb.). Yabancı olmadığı basit ve sıkça karşılaşılan durumlarda iletişim kurabilir. Basit ifadelerle nereli olduğunu, eğitimini, yakın çevresini ve somut ihtiyaçlarını anlatabilir.

 

 

Bağımsız dil kullanımı

 

B1

İş, okul, boş zaman gibi kendisine yabancı olamayan konuların ölçümlü dille ifade edilmesi halinde, anlatılanları ana hatlarıyla anlayabilir. Seyahatlerde, Almanca'nın konuşulduğu yerlerde karşılaşabileceği çoğu durumların üstesinden gelebilir. Bildiği konularda ve kişisel ilgi alanlarında kendisini basit düzeyde ve konuları ilişkilendirerek ifade edebilir. Yaşadığı tecrübe ve olayları anlatabilir. Hayallerini, umutlarını ve hedeflerini tanımlayabilir, plan ve görüşlerini gerekçelendirebilir, açıklayabilir.

     

B2

Somut ve soyut konulu zor metinleri ana hatlarıyla anlayabilir, kendi uzmanlık alanına ilişkin tartışmaları takip edebilir. Ana dili Almanca olanlarla sıradan bir sohbeti rahat ve akıcı bir biçimde yürütebilir, cümleleri kurarken zorlanmaz, karşısındaki de bu cümleleri anlamakta zorlanmaz. Geniş bir konu yelpazesinde kendini açık ve detaylı olarak ifade edebilir. Güncel bir konuyu belirli bir açıdan yorumlayabilir ve çeşitli olasılıkların avantaj ve dezavantajlarını dile getirebilir.

 

Yetkin dil kullanımı

 

C1

Geniş kapsamlı uzunca metinleri anlayabilir, sonuçlar çıkarabilir. Sık sık ve belirgin şekilde sözcük arayışlarına girmeden kendisini tabi ve akıcı bir şekilde ifade edebilir. Dili sosyal yaşamında, iş hayatında, mesleki eğitiminde ve yüksek öğrenimde esnek ve etkili bir biçimde kullanabilir. Karmaşık konularda kendini sistemli, net ve düzgün bir biçimde ifade edebilir.

 

Ön Kayıt İçin İletişim

 

Program

Koordinatörü

Hayriye Kiraz

Telefon

E-posta

0216 777 29 42-43

Dahili: 2936

hayriyekiraz@yahoo.com

           

 

 

 


Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 26.02.2024 15:22:29 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM