Çocuklarla Robotik Kodlama Temel Seviye Eğitim Programı

Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre 8-12 yaş arasındaki öğrencilere temel seviye robotik kodlama eğitimi verilecektir. Bu kapsamda verilecek olan robot yapım atölye uygulamaları ile öğrencilerin motor becerilerinin arttırılarak el parmak koordinasyonlarının geliştirilmesinin yanında, bilgisayarlı kodlama dersleriyle de ilave bilişsel yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır. Öğrencilerin seviyelerine uygun MRT STEAM robotları ile eğitimler verilecek olup renkli bloklarla çocuklar robotlarını yaparken, bir aya yayılan 32 saatlik ders saatiyle eğitimlerini eğlenceli bir şekilde değerlendireceklerdir.

Geleceğin Meslekleri Çalışmaları Kitapçığı'na ulaşmak için tıklayınız

Rob_Temel01.jpg (1.63 MB)

Rob_Temel02.jpg (2.08 MB)   Rob_Temel04.jpg (1.91 MB)

Ayrıca çocuklar; tekniker ve mühendislerin yetiştirildiği laboratuvar ve atölyelerde eğitim alarak erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacaklar ve kampüs ortamıyla tanışmış olacaklardır.

Program Çıktısı

32 saatlik robotik kodlama eğitiminin ardından öğrencilere Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin onaylı katılım belgesi takdim edilecektir.

Program Önkoşulu

8-12 yaş aralığında olmak (Başvuru durumuna göre öğrenciler kendi yaş grupları arasında en az 8, en fazla 12 kişi ile sınıflara bölünecektir)

Program Tarihleri
(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.)

07-11 Nisan 2020 tarih aralığı ertelenmiştir. Takvim gelişmeler neticesinde güncellenecektir.
(09:30-15:30)

Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Kayıt için 216 414 41 11

Program Eğitmenleri

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aydın (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Üyesi / Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı) - Koordinatör
Arş. Gör. Ali Sarıkaş (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Teknisyen, Öğretmen ve Yüksek Mühendis)
Arş. Gör. Emre Çanayaz (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Tekniker ve Yüksek Mühendis)

Ders Programı için tıklayınız

Ders programında başlangıç-bitiş tarihleri bir hafta ertelenmiştir.

Önkayıt Formu bilgilendirme amacıyla doldurulmakta olup kursiyer adayına kontenjan hakkı vermemektedir.

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 24.03.2020 16:24:05 tarihinde güncellenmiştir.