Yerel Yönetimler Eğitim Programı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (BEYMEZ) ve Merkezimiz işbirliği ile 01 Mart 2018'de başlayacak olan Yerel Yönetimler Eğitim Programı'nın tanıtım toplantısı 02 Şubat 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın toplantısına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, BEYMEZ Başkanı Murat Ellialtı, Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyelerinden program koordinatörü Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa Özaslan ile Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Gelecekte belediye meclis üyeliğine aday olmak isteyenler için Türkiye'nin yerel yönetim yapısı, belediye kanunu ve Büyükşehir Belediyesi kanunu, belediyelerde finansman yönetimi, belediyelerde denetim, meclis yapısı, yetkileri, işleyişi, özlük hakları, kentsel çevre yönetimi, planlama ve imar mevzuatı, kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım ile sosyal hizmet gibi konuların işleneceği eğitim programı, haftada iki saat verilecek derslerle dokuz haftada tamamlanacak.