Çocuklarla Robotik Kodlama Temel Seviye Eğitim Programı

Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre 8-12 yaş arasındaki öğrencilere temel seviye robotik kodlama eğitimi verilecektir. Bu kapsamda verilecek olan robot yapım atölye uygulamaları ile öğrencilerin motor becerilerinin arttırılarak el parmak koordinasyonlarının geliştirilmesinin yanında, bilgisayarlı kodlama dersleriyle de ilave bilişsel yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır. Öğrencilerin seviyelerine uygun MRT STEAM robotları ile eğitimler verilecek olup renkli bloklarla çocuklar robotlarını yaparken, bir aya yayılan 32 saatlik ders saatiyle eğitimlerini eğlenceli bir şekilde değerlendireceklerdir.

Ayrıca çocuklar; tekniker ve mühendislerin yetiştirildiği laboratuvar ve atölyelerde eğitim alarak erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacaklar ve kampüs ortamıyla tanışmış olacaklardır.

Program Çıktısı

Bu program ile öğrencilere 32 saatlik robotik kodlama eğitimi verilecek olup Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin onaylı katılım belgesinin yanında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlik Formunda bulunan Bilimsel Etkinlik Kategorisi kapsamındaki Bilişim Teknolojilerine Yönelik Uygulamalar ile Fen Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönelik Uygulamalar kısmı imzalanıp onaylanacaktır.

Program Önkoşulu

8-12 yaş aralığında olmak (Başvuru durumuna göre öğrenciler kendi yaş grupları arasında en az 8, en fazla 12 kişi ile sınıflara bölünecektir)

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası ve Teknik Bilimler MYO.

Program Tarihi

2. Grup: 28 Eylül - 16 Kasım 2019 Haftasonu Grubu (09:00-13:00 saatleri arasında)
Katılımın yoğun olması durumunda 13:00-17:00 grupları oluşturulacak ve Cumartesi veya Pazar günlerinden birinde açılacak olan kursun günü tarafınıza bildirilecektir.

3. Grup (1. Ara Tatil dönemi): 18 - 22 Kasım 2019 Haftaiçi Grubu (09:00-17:00 saatleri arasında 4 gün günde 8 saat yoğun program)
Çalışan veliler sabah çocuklarını bırakıp, mesai saati bitimine doğru çocuklarını şahsen alabileceklerdir.

4. Grup (2. Ara Tatil dönemi): 06 - 10 Nisan 2020 Haftaiçi Grubu (09:00-17:00 saatleri arasında 4 gün günde 8 saat yoğun program)

5. Grup (İngilizce Grubu): 28 Eylül - 16 Kasım 2019 Haftasonu Grubu (09:00-13:00 saatleri arasında)
Öğrencilerin İngilizce bilgilerini belgelemeleri gerekmektedir.

Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Kayıt için 216 414 41 11

Program Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aydın (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı / Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı)

Program Eğitmenleri

Arş. Gör. Ali Sarıkaş (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Teknisyen, Öğretmen ve Yüksek Mühendis)
Arş. Gör. Emre Çanayaz (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Tekniker ve Yüksek Mühendis)

Ders Programı için tıklayınız

Önkayıt için tıklayınız

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 08.10.2019 09:54:57 tarihinde güncellenmiştir.