Çocuklarla Robotik Kodlama Orta Seviye Eğitim Programı

Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş arası öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilecektir. Bu kapsamda verilecek olan robot yapım atölye uygulamaları ile öğrencilerin motor becerilerinin arttırılarak el parmak koordinasyonlarının geliştirilmesinin yanında, bilgisayarlı kodlama dersleriyle de ilave bilişsel yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır. 8-12 yaş aralığında MRT STEAM robotları ile eğitimler verilecektir. Kodlamayı bir yazılım dili olarak kavraması için temel seviye robotik eğitimi almış öğrencileri, hem yaşına uygun eğitim fırsatını kaçırmamış olacak hem de bir aya yayılan 32 saatlik ders saatiyle eğitimlerini eğlenceli bir şekilde değerlendireceklerdir.

Ayrıca çocuklar; tekniker ve mühendislerin yetiştirildiği laboratuvar ve atölyelerde eğitim alarak erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacaklar ve kampüs ortamıyla tanışmış olacaklardır.

Program Çıktısı

Bu program ile öğrencilere 32 saatlik robotik kodlama eğitimi verilecek olup Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin onaylı katılım belgesinin yanında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlik Formunda bulunan Bilimsel Etkinlik Kategorisi kapsamındaki Bilişim Teknolojilerine Yönelik Uygulamalar ile Fen Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönelik Uygulamalar kısmı imzalanıp onaylanacaktır.

Program Önkoşulu

Temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş aralığında olmak (Başvuru durumuna göre öğrenciler kendi yaş grupları arasında en az 8, en fazla 12 kişi ile sınıflara bölünecektir)

Program Tarihleri
(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.)

30 Kasım 2019 - 18 Ocak 2020 (Cumartesi günleri / 10:30-14:30)

Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Kayıt için 216 414 41 11

Program Eğitmenleri

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aydın (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Üyesi / Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı) - Koordinatör
Arş. Gör. Ali Sarıkaş (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Teknisyen, Öğretmen ve Yüksek Mühendis)
Arş. Gör. Emre Çanayaz (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Tekniker ve Yüksek Mühendis)

Ders Programı için tıklayınız

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 09.12.2019 13:30:29 tarihinde güncellenmiştir.