Görme Engelliler için Katiplik Meslek Eğitimi

Görme Engelliler için Katiplik Meslek Eğitimi Programı, T.C. Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Altı Nokta Körler Vakfı İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi kursiyerleri veya mezunları arasından seçilen 7-10 Katiplik Meslek Eğitimi ile düzenlenen Mesleki Gelişim Sertifika Programıdır. Bu program bir pilot uygulama olup görme engelliler için yeni bir istihdam alanı oluşturarak toplumsal katkı sağlanması amaçlanmaktadır.Görme Engelliler için Katiplik Meslek Eğitimi Programı ile görme engelli bireylere mesleki yeterlilik kazandırılması hedeflenmektedir. Mesleki eğitimin çeşitlendirilmesi konusu Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü ve Adalet Meslek Yüksek Okulu ile görüşülmüş; bu görüşmeler sonucunda ortaya çıkan projede, öncelikle T.C. Adalet Bakanlığı bünyesinde büro elemanı olarak çalışabilecek F klavyeye hakim, büro yönetimi, temel hukuk ve kalem mevzuatı bilgisi olan adayların yetiştirilmesi için M.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sertifika programı geliştirilmesi amacı ile düzenlenecektir.

Görme engelli bireyler.

Eğitimin Önkoşulu

En az lise mezunu ve tercihen ekpss belgesi olan, bilgisayar-okur yazarı olan görme engelli bireyler.

Teorik Dersler ve Klavye Eğitimi için sınavlar.

Program koordinatörünün program öncesi ve sonrası kursiyerlere yönelteceği sorular ile oluşacak "Katiplik Meslek Eğitimi" kazanımları ile ilgili literatüre kazandırılacak makale.

Mart 2023-Temmuz 2023 arası

Kayıt İçin:

Eğitmen(ler)i

Dr. Öğr. Üyesi Abdussamet Yılmaz

Dr. Öğr. Üyesi. Pelin Çavdar

Öğr. Gör. Dr. Aybüke Karaca Yağcı

Öğr. Gör. Dilara Zorlutuna

Arş.Gör. Ömer Faruk Saçar

Öğr. Gör. Kürşat Yılmaz

Öğr. Gör. Dr. Sıdıka Sibel Bayyiğit

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 20.07.2023 14:24:45 tarihinde güncellenmiştir.