Meme Hemşireliği Sertifika Töreni Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve SENATURK Senoloji Akademisi’nin ortak eğitim projesi olarak ülkemizde ilk kez Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Meme Hemşireliği Sertifika Programı'nın (MEHEM) ikinci dönem sertifika dağıtım töreni 01 Şubat 2016 tarihinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Işıl Barlan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Günal, Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Bahadır Güllüoğlu ve Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ile programda ders veren öğretim üyeleri katıldı.

Meme hastasının bakımına yönelik bilgi ve beceriye sahip olmak ve meme bakım hemşireliğine ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen hemşirelere yönelik olarak düzenlenen programda; katılımcıların, meme hastalığı, özellikle meme kanseri olan birey ve ailenin bakımı ile ilişkili güncel konuları, bu hastaların bakımında özgün hemşirelik bakımının etkisini, multidisipliner bakım ve işbirliği halinde çalışmanın önemini kavramaları hedeflendi. Toplam 88 saat teorik ve 56 saat pratik uygulamadan oluşan programda 49 öğretim üyesi gönüllü olarak eğitim verdi.