TÖDEB Fintek Çırağı Programı’ İlk Mezunlarını Verdi

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan TÖDEB Fintek Çırağı Programı’nın 2023-2024 Akademik Yılı Sertifika Töreni Yıl Sonu Kapanış Töreni, 3 Temmuz Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Talat İnan açılış konuşmasında, “Ülkemiz ve üniversitemiz adına gururla belirtmeliyim ki, bu güzel programı ilk yılında başarıyla tamamladık. Anadolu kültürünün kadim geleneklerinden biri olan usta- çırak ilişkisinden ilhamla hayata geçirdiğimiz bu program sayesinde tecrübenin nesilden nesile aktarılmasının yolunu açtığımız için mutluyuz.” dedi.  Akademik bilginin yanı sıra sektör deneyimlerinin de aktarıldığı, staj olanaklarının sunulduğu, üniversitemiz akademisyenlerinin liderliğinde ve üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın ilk yıl itibariyle temel hedeflerine ulaşmış olduğunu söyleyen  İnan, programın yürütülmesinde güçlü bir iş birliği oluşturdukları için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Merkez Bankası Yönetim Kurulu'na, TÖDEB Yönetim Kurulu ve tüm çalışma ekibine şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Finansal Stratejiler ve Analiz Dairesi Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk açılış konuşmasında programın yürütülme aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek kariyer yolculuğuna adım atan mezunlara tavsiyelerde bulundu.  TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin ise konuşmasında “Bu projeye çok inandık. Bugün ilk mezunlarımızı veriyor olmak usta-çırak ilişkisini ve kamu-özel sektör ilişkisinin birlikte birçok başarıya imza atacağının ispatıdır.” dedi.   Bilgetekin, mesleki manevi tatminliğin pek çok maddi meselenin önünde tutulması gerektiği ve odak noktasının sürekli olarak öğrenmek olması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte program yolculuğunu anlatan video gösterimi sonrasında mezunlara sertifikaları takdim edildi. Tören sonrasında ‘Çırak ve Ustanın Yolculuğu’ adlı panel gerçekleşti. Panelde moderatör olarak PayFix Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Orhan Yazgan yer aldı. Alana iş geliştirme stajyeri olarak adım atan çıraklardan Cansel Şenyurt ve ustası İyzi İş geliştirme Müdürü Didem Karabayır; Muratcan Karaca ve ustası Payporter İş geliştirme Koordinatörü Çiğdem Demir deneyimlerini katılımcılara anlattı.

Kapanış töreni panel ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

DSC03695.jpeg (244 KB) DSC03758.jpeg (240 KB) DSC03786.jpeg (323 KB)

DSC03733.jpeg (304 KB) DSC03794.jpeg (245 KB)

DSC03886.jpeg (331 KB) DSC03911.jpeg (300 KB)

DSC03809.jpeg (457 KB)