Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı'nın İçeriğine Yönelik Yapılan Asılsız ve Gerçeği Yansıtmayan Haberler Hakkında Kamuoyu Bilgilendirmesi

Sosyal medya mecralarında ve bir takım internet sitelerinde, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğinde belediye personeline yönelik sunulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı” hakkında asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği görülmüştür.

Marmara Üniversitesi, bugüne kadar köklü geçmişinde elde ettiği birikimle yüzbinlerce öğrencisine hemen her alanda güçlü bir gelecek sunarken, MÜSEM aracılığıyla da toplumu ihtiyaç duyduğu tüm kesimlere aynı hassasiyetle toplumsal, kişisel ve mesleki gelişimlere dönük eğitimler sunmaktadır.

MÜSEM, 2000 yılından beri ülkemizin bakanlıklar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları düzeyindeki eğitim ve sertifika program taleplerini başarıyla karşılamış ve bunu da Marmara Üniversitesi’nin alanlarında yetkin, güçlü akademik kadrosuyla gerçekleştirmiştir.

Ülkemizin kamu ve özel bir çok kurumundan talep gören eğitim programlarından biri olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı”, eşitsizlikler üzerinden yaşanan olumsuzlukları tarihi, hukuki, psikolojik ve sosyolojik açılardan ele alarak katılımcılarına konuyla ilgili geniş bir perspektif sunar.

Medeni Hukuk”, “İş ve Aile Dengesi” gibi konuların yanı sıra günümüzün en önemli  toplumsal sorunlarından biri olan “Kadına Şiddet”, değişen yaşam koşullarının getirdiği “Dijital Şiddet”, “Mobbing” gibi konularla katılımcılara toplumsal yaşam içerisindeki bireylerin rollerine dönük psikolojik ve sosyolojik çözümlemeler sunularak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda bilinç ve farkındalık meydana getirmeye çalışır.

Sürekli Eğitim Merkezimizin daha önce birçok resmi kurumlarla da gerçekleştirdiği ve içeriğinin tüm paydaşlarımız ile paylaşıldığı ilgili sertifika programı, toplumumuz yerleşik kadim kültür ve medeniyet değerleriyle tam bir uyum içinde yürütülmüş ve yürütülmektedir.

Sertifika programı üzerinden üniversitemizin kurumsal itibarını zedelemeye yönelik karalama kampanyasını şiddetle kınıyoruz. İftira ve karalama kampanyası yürütenler hakkında en kısa zamanda hukuki ve adli süreci başlatacağımızı paylaşmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.