Karaciğer Yağlanmasında Güncel Multidisipliner Yaklaşımlar Eğitim Programı

Karaciğer Yağlanmasında Güncel Multidisipliner Yaklaşımlar Eğitimi 6 saatlik teorik eğitimi ve 2 saatlik vaka sunumlarını içermektedir. Eğitimin amacı, karaciğer yağlanmasının oluşumu, tanısı ve etkileyen tıbbi ve beslenme faktörleri hakkında teorik bilgilerin verilmesini; koruyucu – tedavi edici tıbbi beslenme tedavilerini, beslenmenin karaciğer yağlanması üzerindeki etkinliğini ve beslenme tedavisinin gerekliliğinin güncel bilimsel yaklaşımlar doğrultusunda alanında uzman akademisyenler tarafından paylaşılmasını ve konu ile ilgili farklı vaka sunumlarının detaylı tıbbi beslenme tedavileri ile yapılmasını kapsamaktadır.

Program Çıktısı

Karaciğer Yağlanmasında Güncel Multidisipliner Yaklaşımlar Eğitimi’ni tamamlayan katılımcılar, karaciğer yağlanması hakkında temel teorik bilgiye sahip olacak ve hem tıbbi hem de beslenme tedavilerine yönelik bilgilere ve güncel prosedürlere hakim olacaklardır. Karaciğer yağlanmasının tıbbi beslenme tedavisi hakkında doğru bilgiye sahip olacaklardır.

Program Önkoşulu

Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans veya lisansüstü öğrencisi ya da mezunu olmak.

Program Yeri

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü

Program Tarihleri
(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.)

Daha sonra açıklanacaktır.
(09.00–18.00 arası)

Program Ücreti

250 TL (KDV dahil)

Program İçeriği

· Karaciğer Yağlanmasının Patofizyolojisi
  Doç. Dr. Fatih Eren (M.Ü. Gastroenteroloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı)

· Karaciğer Yağlanmasında Tanı
  Prof. Dr. Yusuf Yılmaz (M.Ü. Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü)

· Karaciğer Yağlanmasının Tedavi
  Prof. Dr. Yusuf Yılmaz (M.Ü. Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü)

· Karaciğer Yağlanmasını Etkileyen Tıbbi Faktörler
  Doç. Dr. Fatih Eren (M.Ü. Gastroenteroloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı)

· Karaciğer Yağlanmasını Etkileyen Beslenme Faktörleri
  Doç. Dr. Fatma Esra Güneş (M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı)

· Karaciğer Yağlanmasında Tıbbi Beslenme Tedavisi
  Dr. Öğr. Üyesi Şule Aktaç (M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

· Vaka Sunumları
  Arş. Gör. Esma Oğuz (M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü)
  Arş. Gör. Tuğçe Özlü (Bahçeşehir Üni. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü)
  Arş. Gör. Elif Emiroğlu (İstinye Üni. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

Program Koordinatörü

Doç. Dr. Fatma Esra Güneş
fegunes@marmara.edu.tr

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 10.03.2021 16:08:01 tarihinde güncellenmiştir.