Proje Temelli Senaryo Yazarlığı Eğitim Programı

W-Senaryo.jpg (77 KB)

Michigan State Üniversitesi öğretim üyesi David Wheeler’dan ilham alınarak geliştirilen Proje Temelli Senaryo Yazarlığı Eğitimi Programında haftalık 2 saat teorik, en az 4 saat uygulamalı eğitim yapılacaktır. Teorik derslerde logline, sinopsis, tretman yazma, olay örgüsü ve karakter oluşturma gibi konular ele alınacak; uygulama kısmında ise teorik bilgiler hayata geçirilecektir. Eğitim sonucunda her bir öğrenci kendi sinema filmi senaryosunu yazmış olacaktır. Ayrıca her öğrenciye eğitim sonunda 2500 TL değerinde senaryo doktorluğu hizmeti ücretsiz olarak verilecektir.

Hedef Kitlesi

· Hayatımı yazsam film olur diyorsanız,

· Hikâyelerinizi film senaryosu haline getirmek istiyorsanız,

· Etkileyici hikâyelere sahipseniz ama bunları nasıl senaryolaştıracağınızı bilmiyorsanız,

· Hâlihazırda yazdığınız senaryolar var ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız,

· Sinema alanında öğrenciyseniz ve projelerinizde başarılı olmak istiyorsanız,

· Sinemanın büyülü dünyasında izleyen değil üreten olmak istiyorsanız bu program tam size göre demektir.

Katılımcı Sayısı

Dersler 6 kişilik sınıflarda işlenecektir.

Program süresi

10 Hafta (Toplam 20 saat teorik 40 saat pratik)

Program Zamanı

Daha sonra açıklanacaktır.
(Çarşamba günleri saat 18:00-20:00 arası)

Program Yeri

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi

Koordinatör / Eğitmen

Doç. Dr. Bilal Yorulmaz

İki yıl ABD’de misafir öğretim üyeliği yaptı. Bu süreçte The Journal of Religion and Film adına Sundance ve Slamdance Film Festivalleri’ne katıldı ve film eleştirileri kaleme aldı. Ülkemizde çeşitli kurumlardan aldığı senaryo derslerinin yanı sıra Wesleyan Üniversitesi’nden Yaratıcı Yazarlık, Michigan State Üniversitesi’nden TV Dizi Senaristliği eğitimleri aldı. Üniversite öğrencilerine senaryo dersleri veren Yorulmaz, çeşitli sinema filmi ve TV dizisi projeleri üzerinde çalışmaktadır.

Program Ücreti

Daha sonra açıklanacaktır.

Program İçeriği

· Senaryoya Giriş - Logline Yazımı
· Sinopsis
  - Olay Örgüsü
  - Olay Örgüsü 2
  - Karakter Oluşturma
  - Tretman
  - Diyalog
· Senaryoda Biçim ve Celtx Kullanımı
· Senaryo Yazımı
· Senaryo Yeniden Yazım

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 17.09.2020 12:57:42 tarihinde güncellenmiştir.