Zeka Oyunları ve Sıradışı Problemler Sertifika Programı

Program kapsamında katılımcıların zeka potansiyellerini tanımaları ve geliştirmeleri; problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirebilmeleri; hızlı ve doğru karar vermeleri; sistematik bir düşünce yapısı geliştirmeleri; zeka oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmeleri ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

Zeka oyunları dersi, katılımcıların problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini; farklı bakış açıları oluşturabilmelerini; problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini; bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirebilmelerini; akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Katılımcılar zeka oyunlarıyla bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak; geliştirecek ve özgüvenlerini artıracak; başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacak ve başarısızlık halinde yılmadan alternatif çözüm ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştireceklerdir.

Hedef Kitlesi
5, 6, 7 ve 8. sınıf (ortaokul) öğrencileri

Eğitim Süresi
12 hafta sürecek programın toplam ders saati haftada 6 saatten toplam 72 saattir

Eğitim Yeri

Eğiticiler
Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir (Danışman / Koordinatör)
Yrd. Doç. Dr. Alaattin Pusmaz
Yrd. Doç. Dr. Orhan Çanakçı
Öğr. Gör. Dr. Ahmet Bilal Yaprakdal

Eğitim Başlangıç Tarihi
14 Ekim 2017

Eğitim Ücreti
1200 TL (KDV dahil)

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 20.07.2017 14:24:02 tarihinde güncellenmiştir.