Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Program Tanıtımı

Aile Danışmanlığı Sertifika Programının 2023 Güz dönemi kayıtları dolmuş ve eğitimleri başlamıştır. Dört grup olarak planlanan yeni dönem 10 Şubat 2024 (hafta sonu) ve 12 Şubat 2024 (hafta içi) tarihinde başlayacaktır.


Öncelikli kesin kayıt hakkı kazanmak için link üzerinden ön kayıt yaptırabilirsiniz.
https://sembys.marmara.edu.tr/course/aile_danismanligi_sertifika_programi
Ayrıca güncel duyuları almak talepler çerçevesinde açılabilecek erken tarihli gruplar için MÜSEM AİLE DANIŞMANLIĞI WHATSAPP grubuna katılmanızı ısrarla öneririz
https://chat.whatsapp.com/L0KyNmBHRICIA6cDYB7rZw

Eğitim tarihleri şöyledir:
Hafta içi GÜNDÜZ grubu (ONLİNE): BAŞLANGIÇ: 12 Şubat 2024 pazartesi, (Dersler pazartesi-salı-çarşamba ve perşembe günleri 09.00-13.00 arası işlenecek).
Hafta içi AKŞAM grubu (ONLİNE): BAŞLANGIÇ: 12 Şubat 2024 pazartesi(Dersler pazartesi-salı-çarşamba ve perşembe günleri 18.00-22.00 arası işlenecek).
Hafta sonu grubu (ONLİNE): BAŞLANGIÇ: 10 Şubat 2024 Cumartesi, BİTİŞ(Dersler Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-18.00 arası işlenecek).
Hafta sonu grubu (YÜZYÜZE): BAŞLANGIÇ: 10 Şubat 2024 Cumartesi, BİTİŞ:3 Şubat 2024 Cumartesi (Dersler Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-18.00 arası GÖZTEPE KAMPÜSÜNDE işlenecek).
Online gruplarda dersler tamamen canlı şekilde işlenmekte olup dersler kayıt altına ALINMAMAKTADIR.

Online grupların sınav dahil tüm süreçleri online olarak yürütülmekte, yüz yüze grubunun tüm süreçleri ise yüz yüze yürütülmektedir.
Yeni dönem ücreti henüz belli olmamıştır.

Program Amacı

DERSLER: Aile Danışmanlığı İçin Temel Psikoloji 40 saat; Aile Danışmanlığında Klasik ve Postmodern Kuramlar 70 saat; Aile Danışmanlığında Bilişsel Dav. Kuram Ve Uyg. 40 saat; Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Becerileri 30 saat; Aile Ve Evlilik Süreçleri 30 saat; Ailede Eğitim Süreçleri 30 saat; Aile Sağlık Ve Cinsellik 20 saat; Aile Danışmanlığı Süreci Ve Becerileri 40 saat; Uygulama 120 saat (60 saati saha uygulaması); Süpervizyon 30 saat.

Program Hedef Kitlesi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi alanlarından birinden en az dört yıllık lisans mezunu olan ve aile danışmanlığı merkezi açmak ve/veya bu kurumlarda çalışmak isteyenler.

Program Önkoşulu

Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi alanlarından birinden mezun olanlar ön koşulsuz kayıt yaptırabilir. 

Program Çıktısı

Bu sertifikaya sahip olanlar Türkiye'nin her yerinde Aile Danışmanlığı Merkezi açma ve /veya bu kurumlarda çalışma yetkisine sahip olacaklardır. T.C. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkında Yönetmelik ve 09/2012 tarihli Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanlığı Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik Uygulamaları Hakkındaki Genelgesi'ne uygundur.

Programın Eğitmen(ler)i

Eğitimcilerimiz: Prof. Dr. Halil Ekşi, Prof. Dr. Müge Yüksel, Prof. Dr. Seval Erden Çınar, Prof. Dr. Ayşin Satan, Prof. Dr. Nilgün Canel, Doç. Dr. Müge Akbağ, Doç. Dr. Durmuş Ümmet, Doç. Dr. Meral Ağır, Doç. Dr. Makbule Soyer, Dr. Öğretim Üyesi Gamze Alçekiç Yaman, Dr. Derya Eryiğit

Program Kontenjanı

Programa en az 25 kişi, en fazla 50 kişi alınmaktadır.


Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 26.02.2024 15:23:30 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM