İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Programı

K - AB Is Ara.jpg (82 KB)

7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu'nun 3. maddesinde, “Kanuna, bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talebiyle açılan davalarda, arabulucuya başvurulmuş olma" dava şartının getirilmesinin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Merkezimiz işbirliği ile düzenlenen programa yalnızca arabuluculuk siciline kayıtlı arabulucular başvurabilecektir.

İş Hukukunda Uzman Arabuluculuğa İlişkin Usul ve Esaslara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu'nun 3. maddesinde, “Kanuna, bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talebiyle açılan davalarda, arabulucuya başvurulmuş olma" dava şartının getirilmesi bağlamında arabuluculuk uzmanlık eğitimi verilmesi amaçlanmatadır.

Arabuluculuk siciline kayıtlı arabulucular.

Eğitimin Önkoşulu

İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Programına yalnızca arabuluculuk siciline kayıtlı arabulucular başvurabilecektir.

Program, iş hukukunda arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile mevzuatta öngörülen teorik ve pratik eğitimleri bünyesinde barındırmaktadır.

Toplam eğitim 48 ders saatten oluşmaktadır.

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 21.07.2023 11:21:26 tarihinde güncellenmiştir.