Çocuklarla Robotik Kodlama Orta Seviye Eğitim Programı

Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş arası öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilecektir. Bu kapsamda verilecek olan robot yapım atölye uygulamaları ile öğrencilerin motor becerilerinin arttırılarak el parmak koordinasyonlarının geliştirilmesinin yanında, bilgisayarlı kodlama dersleriyle de ilave bilişsel yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır. 8-12 yaş aralığında MRT STEAM robotları ile eğitimler verilecektir. Kodlamayı bir yazılım dili olarak kavraması için temel seviye robotik eğitimi almış öğrencileri, hem yaşına uygun eğitim fırsatını kaçırmamış olacak hem de bir aya yayılan 32 saatlik ders saatiyle eğitimlerini eğlenceli bir şekilde değerlendireceklerdir.

Geleceğin Meslekleri Çalışmaları Kitapçığı'na ulaşmak için tıklayınız

Rob_Temel01.jpg (1.63 MB)

Rob_Temel02.jpg (2.08 MB)    Rob_Temel04.jpg (1.91 MB)

Ayrıca çocuklar; tekniker ve mühendislerin yetiştirildiği laboratuvar ve atölyelerde eğitim alarak erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacaklar ve kampüs ortamıyla tanışmış olacaklardır.

Program Çıktısı

32 saatlik robotik kodlama eğitiminin ardından öğrencilere Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin onaylı katılım belgesi takdim edilecektir.

Program Önkoşulu

Temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş aralığında olmak (Başvuru durumuna göre öğrenciler kendi yaş grupları arasında en az 8, en fazla 12 kişi ile sınıflara bölünecektir)

Program Yeri

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası

Program Tarihleri
(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.)

Program Süresi

Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Kayıt için 216 777 16 24-25

Program Eğitmenleri

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aydın (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Üyesi / Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı) - Koordinatör
Dr. Öğr. Üyesi Ali Sarıkaş (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Teknisyen, Öğretmen ve Yüksek Mühendis)

Ders Programı için tıklayınız

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 26.02.2024 15:35:33 tarihinde güncellenmiştir.