10-15 Yaş Arası Ortaokul Seviyesi Çocuklarla Robotik Kodlama Eğitim Programı

Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre ortaokul seviyesindeki öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilecektir. Bu kapsamda verilecek olan robot yapım atölye uygulamaları ile öğrencilerin motor becerilerinin arttırılarak el parmak koordinasyonlarının geliştirilmesinin yanında, bilgisayarlı kodlama dersleriyle de ilave bilişsel yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır. Ortaokul (10-15 yaş) seviyesine uygun MRT STEAM robotları ile eğitimler verilecektir. Kodlamayı bir yazılım dili olarak kavraması için  önemli bir yaş aralığında olan ortaokul grubu öğrencileri hem yaşına uygun eğitim fırsatını kaçırmamış olacak hem de bir aya yayılan 32 saatlik ders saatiyle yaz tatillerini de eğlenceli bir şekilde değerlendireceklerdir. Ayrıca çocuklar; tekniker ve mühendislerin yetiştirildiği laboratuvar ve atölyelerde eğitim alarak erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacaklar ve kampüs ortamıyla tanışmış olacaklardır.

Program Çıktısı

Bu program ile öğrencilere 32 saatlik robotik kodlama eğitimi verilecek olup Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin onaylı sertifikasının yanında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlik Formunda bulunan Bilimsel Etkinlik Kategorisi kapsamındaki Bilişim Teknolojilerine Yönelik Uygulamalar ile Fen Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönelik Uygulamalar kısmı kaşe ve imzalı olarak imzalanıp onaylanacaktır.

Program Önkoşulu

Ortaokul Öğrencisi olmak

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası ve Teknik Bilimler MYO.

Program Tarihi

1. Grup: 17 Haziran - 10 Temmuz 2019 Pazartesi-Salı Grubu (09:00-13:00 saatleri arasında)
2. Grup: 26 Haziran - 18 Temmuz 2019 Çarşamba-Perşembe Grubu (09:00-13:00 saatleri arasında)

Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.

Program Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aydın (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı / Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Uzmanı)

Program Eğitmenleri

Arş. Gör. Ali Sarıkaş (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Teknisyen, Öğretmen ve Mühendis)
Arş. Gör. Emre Çanaya (Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Elemanı / Tekniker ve Mühendis)

Ders Programı için tıklayınız

Bu sayfa Sürekli Eğitim Merkezi tarafından en son 10.05.2019 16:32:27 tarihinde güncellenmiştir.