Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık Sertifika Programı'nın üçüncüsü tamamlandı.

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi ve geleceğin finansçılarını yetiştirmek amacıyla merkezimiz, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Finansal Kurumlar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık Sertifika Programı'nın üçüncüsü tamamlandı. Genç finansçıları geleceğe hazırlama ve onların mesleki yetkinliklerini artırmasına destek amacıyla düzenlenen ve üç yıldır aralıksız devam eden Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık sertifika programı yeni mezunlarını verdi.

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinde çalışan öğrenciler Marmara Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile birlikte finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinden ve gönüllü sektör profesyonellerinden ders aldılar. Yoğun mesleki eğitim sonrasında başarılı olan öğrenciler sertifikaları 30 Eylül 2016'da BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Çatıkkaş ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz tarafından verildi.

Üç sektörün katılımcıları ile gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin; “Finansal Kurumlar Birliği’nin yeni başkanı olarak birliğimizin gerçekleştirmiş olduğu bu törende ilk defa yer almaktan dolayı çok mutluyum. Biz üç sektörün çatı birliği olarak üyelerimize her zaman için en kaliteli hizmeti vermek için çalışıyoruz. Mevcut durumumuzu iyileştirmek, geliştirmek ve hep daha iyisi için çabalıyoruz ancak bundan daha önemli bulduğum bir konu söz konusu. Özellikle bu ülkenin insan kaynağına gençlerin kazandırılmasını ve mesleğimizin gelişimine birlik olarak sağladığımız katkıyı önemsiyoruz. Bu sertifika programı ile birlikte gençlerimizin çalışma hayatlarına bir değer katıyorsak bizim için en mutlu an o andır” dedi. 

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan ise; “30 yıla yakın eğitimcilik hayatımı geride bırakırken sektöre öğrenci yetiştirmenin mutluluğunu taşıyorum ancak öğrenme ve eğitimin ömür boyu olduğunun altını çizmek istiyorum. 1750 yılında Adam Smith ‘Uzmanlaşma ve İş Bölümü’ diye bir kavram geliştirirken ve batılı ülkeler bu kavramın gerekliliğini çok önce yerine getirirken, biz bu kavramın farkına 90’lı yıllarda varıp 2000’li yıllarda finans sektörüne yansıtabildik. Eğitim de bu gelişmelerle birlikte gelişti ve İktisat Fakültesi’nden çıkıp uzmanlaşma kavramının altını doldurmaya başladık. Bu bakımdan eğitim, hayatımız boyunca devam edecektir. Eğitim hayatımızda alacağımız bu gibi sertifikalar yaşamımızda, uzmanlık alanımızda öğrencilerimize farklı kapılar açacaktır” şeklinde konuştu. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Çatıkkaş da sertifika programının gerçekleşmesinde yüksekokul öğretim üyelerinin özverili çabası olduğunu vurgulayarak, başarılı olan katılımcıları kutladı.

Törende konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: “Temsil ettiğimiz finans sektörü günümüzün olmazsa olmazlarındandır. Bu bakımdan Türkiye’deki sektörde bulunan finansçılarımızın geniş bir finansal kültür ve perspektif ile yetişmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan katılımcı meslektaşlarımın ülkemizin finans algısını en iyi şekilde yansıtılması görevini yine en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Bu bakımdan Finansal Kurumlar Birliği’nin gerçekleştirmiş olduğu eğitim programlarının çok önemli olduğunu ve diğer finansal kuruluşlar tarafından da örnek alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Programda son olarak söz alan Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise Marmara Üniversitesi olarak finans sektörüne nitelikli insan yetiştirmenin gururunu taşıdıklarını ve eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, dünya ekonomisinin bir bütün olduğunu ve Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye’nin de bu bütünün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Türkiye’nin istikrarsızlaşması için hamleler yapıldığını ancak Türkiye’nin istikrarsızlaşmasının batılı ülkelerin de menfaatine olmadığının iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, finans sektöründe nitelikli insan gücünün ekonomi ve finansal istikrar açışından önemine vurgu yaptıktan sonra sertifika alan sektör çalışanlarını tebrik ederek sözlerine son verdi.

HIZLI ERİŞİM